info@vdbstables.nl  |  +31 (0)495 769018  |  Berry +31(0) 6 55377663  |  Claudia +31(0) 6 55336885

Omgeving

VDB Stables ligt in een prachtige omgeving en ligt direct aan de knooppunten menroute

Menroutes in Someren en omgeving

Strabrechtse en Somerense heide

VDB Stables ligt in een prachtige omgeving en ligt direct aan de knooppunten menroute. Hierdoor kunt U direct aansluiten aan de ruim 100km uitgezette menroutes.

De gemeente Someren heeft +/- 1.615 ha bos en natuurterreinen in haar bezit en beheer. Het merendeel hiervan is bos. Tot +/- 1910 bestond het gebied “Somerense Heide” uit grote uitgestrekte heidevelden en enkele vennen. In 1998 is de gemeente van start gegaan met het natuurontwikkelingsproject “Keelven en omgeving”.

Een uitgangspunt van dit plan was om het Keelven om te vormen tot een natuurlijker geheel. Daarnaast moest het gebied recreatief aantrekkelijker worden gemaakt, zodat het ernaast gelegen natuurmonument “Het Beuven”ontlast zou worden.

Om de recreanten zoveel mogelijk te laten profiteren van het natuurlijk schoon, zijn er voorzieningen aangelegd zoals, ruiter/menroutes, fietsroutes,wandelpaden, een trim-en cooperbaan.

Someren bestaat uit 4 kerkdorpen. Namelijk: Someren-Dorp, Someren-Eind, Someren- Heide, en Lierop. En ze hebben alle 4 hun eigen karakteristieke dorpskern. U kunt de verleiding vast niet weerstaan om 1 van de gezellige terrasjes te pikken en een kop koffie te drinken met een heerlijk stuk vlaai of een andere Brabantse lekkernij!

Kortom, VDB Stables ligt in een prachtig gebied, waar U samen met paard(en), pony(‘s)  uren kan genieten van de mooie natuur.

Met passie en rust voor paard en mens, kennen wij bij ons geen enkele grens