info@vdbstables.nl  |  +31 (0)495 769018  |  Berry +31(0) 6 55377663  |  Claudia +31(0) 6 55336885

Menwedstrijd in het Noord-Limburgse Ysselsteyn

menwedstrijd - ysselsteijn - VDB 1

Menvereniging Peel en Maas organiseerde afgelopen weekend de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd in het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Claudia deed samen met Zaffraan mee.

Sterke come-back van Zaffraan

Het was de laatste tijd een beetje stil rond de combinatie Zaffraan en Claudia. Na een blessure te hebben opgelopen tijdens de mooie internationale wedstrijd in Bornem (België), was er even rust en herstel nodig voor Zaffraan. Na deskundig handelen en inzicht van onze dierenarts Helmi Maas, is hij er dus ook weer helemaal fit uitgekomen.

Top dressuur score

Er werd weer deelgenomen in Ysselsteyn. En dit met een persoonlijk record wat de dressuur betreft. Zaffraan zette letterlijk en figuurlijk zijn beste beentje voor en het goede gevoel werd ook goed gewaardeerd door alle 3 de jury’s. Dit alles leidde tot een score van 51,56 !!! en een eerste plaats voor dit onderdeel.
Daarna volgde de vaardigheid. Helaas 1 balletje rolde maar binnen de toegestane tijd. Hiermee sloten we de eerste dag keurig af met een tweede plaats met 1,5 punt achter de nummer 1.

menwedstrijd - ysselsteijn - VDB 3 menwedstrijd - ysselsteijn - VDB 2

Marathon uit het boekje

Na de vele regen die in de nacht en de ochtend gevallen was, was het terrein aan de zware kant geworden. Wij konden gelukkig wel met droog weer van start. Deze keer was het team wel uniek te noemen, want Berry fungeerde deze keer als groom. Dat Zaffraan TOP-FIT was, konden we wel merken. We konden de lijnen rijden die we verkend hadden en vlogen door de hindernissen. Dit was echt genieten met een grote G. Het resultaat hiervan was een eerste plaats en uiteindelijk 14 punten los van de nummer 2.

Beste score van de menwedstrijd

Daarbij kregen we ook nog een extra prijs voor het beste paardenspan van de wedstrijd. Deze werd beschikbaar gesteld door Kanora Koetsen.

Kortom was dit een geslaagde wedstrijd. Zeker omdat we door een blessure een stapje terug moesten doen tijdelijk. Door de juiste aanpak en training zijn we weer terug op niveau of zelfs nog beter dan dat we verwachtten. Het allerbelangrijkste wat wij hieruit geleerd hebben is, dat je naar je gevoel moet luisteren en je paard door en door moet kennen om zo samen tot resultaat te komen.
Je hart en verstand volgen is het allerbelangrijkste