info@vdbstables.nl  |  +31 (0)495 769018  |  Berry +31(0) 6 55377663  |  Claudia +31(0) 6 55336885

Drukke meimaand bij VDB Stables

Voorjaarsinstructie

We begonnen de maand met een super leuke instructieweek. 6 fanatieke menners en mensters namen deel aan deze week. 2 tweespannen en en 4 enkelspannen. Elke deelnemer had zijn eigen doel waarop getraind werd en het enthousiasme spatte er dan ook af. Alle facetten van de mensport werden onder de loep genomen. Dressuur, vaardigheid en de marathon kwamen aan bod. Maar er was ook tevens ruimte gemaakt voor een lekkere bosrit. Met de aanliggende men en ruiterroutes is dit zeker de moeite waard. Wat een gezellige en leerzame week was dit. Deze gezelligheid was zeker aanwezig tijdens de BBQ avond op donderdag. Dit is een beetje een traditie geworden tijdens deze voorjaarsinstructie. In het najaar wordt er weer een week georganiseerd( 1-5 oktober) en we hopen dat de weergoden dan weer zo gezind zijn.

Top-10 finish in Kronenberg

Dan namen Claudia en Djanai deel aan de SMW in Kronenberg ( De Peelbergen) met Zaffraan. Wat een topprestatie zetten ze hier neer. Na een fijne dressuur te hebben gereden werd dag 1 afgesloten met een nette  16de plaats van een sterk deelnemersveld van 31 ( 59 strafpunten). Dag 2 stond er een pittige vaardigheid. Hier werd een zeer nette 6de plaats behaald waardoor ze in het klassement opklommen naar een 9de plaats. Zondag werd de marathon wat glibberiger dan gedacht na de regen die er gevallen was en kwamen de lijnen niet altijd uit zoals ze die verkend hadden.  Desondanks toch een super gevoel aan over gehouden en mochten ze de wedstrijd afsluiten met een zeer nette 10de plaats. Hoe mooi is dat om in de TOP 10 te eindigen !!

Wedstrijd te Eersel

Daarna was het de beurt aan Berry  voor zijn tweede officiele wedstrijd met Frankie ( Jazz x Krack C) en Priscilla als groom. Dit was voor Priscilla de eerste keer dat ze groomde bij Berry. Ze heeft al de nodige ervaring in de sport, maar een enkelspan stond nog niet op haar lijstje. Ze namen deel aan de wedstrijd in Eersel. We zijn dan ook zeer blij met de vooruitgang die Frankie boekt. In de dressuur liet hij zich fijn bewerken en kon er een degelijke nette proef neergezet worden ( 6de plaats). In de vaardigheid werd de tijd ruim gehaald. Alleen jammer van de laatste poort 20D…. dat balletje rolde ervan af. Dit zorgde voor een derde plaats. Dan op zondag de marathon. Wat een power heeft dit paard toch. Dit is Genieten met een grote G. Met nog niet al teveel druk op de ketel laten we hem wennen aan onze tak van sport, en hij pikt dit allemaal zeer goed op. Ook in de marathon wisten ze de 3de plaats te bemachtigen, wat overall resulteerde in een nette 4de plaats.